vrijdag 8 augustus 2014

zware dag vandaag voor sadi bij de kliniek maar ze heeft het goed gedaan

Was een lange dag.
Daar aangekomen eerst half uur rust ingebouwt voor Sadi in de schaduw. Toen naar de wachtkamer.
Daar was Sadi even stuiterig. De behandelkamer wilde ze niet in. Ze was was desondanks heeft ze het supergoed gedaan. 
Temp.was 39,6
Bloedafname in de hals, omdat ie wat meer nodig had omdat er een deel opgestuurt moest worden en een deel voor onderzoek ter plekke.
Dit ging zo goed de bloedafname dat de longfoto zonder lichte sedatie is gedaan. Na een een pauze van een half uur, 3 foto's 1 van boven en van beide zijkanten. Daarna weer pauze een minuut of 20 erna is er nog een echo van de buik gemaakt.

De bloedtest gedaan door hunzelf was goed leverwaarde, rode bloedcellen, bloedplaatjes witte bloedcellen calcium wasde en de hele mikmak alles was goed. Het deel dat word opgestuurt word verder uitgediept voor zekerheid op maligne histiocytose.

De longfoto waren iets wat bronchien te zien maar zeker niet zorgwekkend en zou in geen geval de oorzaak kunnen zijn van haar klachten. Longen zien er verder perfect uit net als het hart, er was ook een stukje luchtpijp te zien, mooi rond dus ook zeker geen trachea de collaps. 

Buikecho, lever milt nieren e.d. ziet er allemaal netjes uit. 

Op dit moment in elk geval geen Maligne Histiocytose. Echter heeft de specialist vaker gezien dat naast dergelijke klachten onderzoek wel gedurende 4 jaar niks kan aantonen en het 5de jaar ineens wel.

Hypertermie is sprake van echter vertoont sadi geen spierproblemen. 

O ja ook geen ontstekingswaarden in het bloed if wat ook.

Sadi heeft nu corticosteriode gehad voor 2 dagen. Zomteen vanavond en morgenvroeg temperatuur opmeten. En doormailen.
Blijkt dat Sadi met corticostetioden geen of minder temperatuur opbouwt is het een optie om dit de geven in de voor haar zwaarste periodes. 
Maakt het geen verschil wil hij graag kijken hoe sadi reageert of een tabletvorm die de luchtwegen wat verwijd. En of dat haar wat kan ontlasten.

Ondanks dat Sadi dus geen spierproblemen heeft, laat ze verder alles van hyperthermie zien. Als we perse willen kunnen we dat nog middels dna laten vaststellen, maar volgens de specialist is dat zonde geld omdat het alleen bevestigd wat we nu weten.

Daarover overleggen Tjaard en ik nog wel, ook gezien de fokker die totaal niet reageert en die ik wel wil confronteren hiermee ook gezien broertjes en zusjes. 

Na alle poesas voor sadi dus aan het eind van een voor haar best zwaar bezoek aan de kliniek had ze een temperatuur van 40,4 

Tot zover alles wat we vandaag te weten zijn gekomen. En dan nog het onderzoek afwachten van het bloedmonster dat word opgestuurt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten